Bakren neti za spiranje nosu

  • Neti odstrani ves prah in bakterije v sluzi nosa.
  • Pomaga očistiti sinusne poti.
  • Dobro učinkuje proti astmi in bronhitisu.
  • Ohlajevalni učinek na možgane: lajša migrene, epilepsijo, histerijo in depresijo.
  • Izboljša vid.

Ni na zalogi

27,90 €

Podrobnosti

Izpiranje nosu, nosnega dela žrela in sinusov (Jala neti) je v Indiji in ajurvedi dobro poznana tehnika in njeno uporabo priporočajo ayurvedski zdravniki za različna stanja zgornjih dihalnih poti. Na Zahodu se uporablja že desetletja kot pooprerativna oskrba ljudi, ki so bili na endoskopskih operacijah sinusov. Priporoča se diagnozi kronični rhinosinusitis, senenem nahodu, infekciji zgornjih dihalnih poti in astmi. Nosne kanale in sinuse spiramo s toplo fiziološko raztopino, najprej skozi desno nosnico nato pa skozi levo nosnico.

Ključ uspeha Neti je pravo razmerje vode, soli in temperature vode. Raztopina naj ima enako koncentracijo soli kot jo imajo naše solze (0.9 %). Segreta naj bo na normalno telesno temperaturo. Če je koncentracija soli previsoka ali prenizka se lahko pojavijo bolečine (enak občutek se pojavi, ko nam pride voda v nos me plavanjem). Voda, ki je prehladna bo povzročila nabreklost membran v nosu, kar povzroči bolečino. Prav tako voda, ki je prevroča povzroča bolečino. Raztopina naj bi bila pripravljena z destilirano ali filtrirano vodo in čisto nejodizirano soljo. Količina soli, ki jo potrebujete je odvisna od volumna vode. Potrebujete prav tako Neti posodico, ki je navadno majhna keramična posodica v obliki Aladinove svetilke, posebej oblikovana za čiščenje nosu.

Dodatne informacije

Proizvajalec Organica Cosmetics
Pakiranje 1 kom
Navodila za uporabo

Priporočeni dnevni odmerek: Izvajajte Neti nad pomivalnim koritom ali v kopalnici. Z eno roko držite Neti posodico, katere tulec si potisnite v nosnico na strani, kjer držite posodico. Nagnite se naprej, dihajte umirjeno in nagnite glavo na stran. Topla voda bo začela spirati nosne kanale. Nato zamenjajte stran in izpihajte odvečno tekočino iz nosu. NA koncu naj bo nos suh, nagnite se z glavo naprej, tako da odteče vsa odvečna voda iz nosu. Zaprite eno od nosnic in izpihajte še preostalo vodo. Ponovite na drugi strani. Pomembno je narediti ta zadnji korak. Ko se enkrat naučimo izvajati Neti lahko opravimo ves postopek v slabih treh minutah.

Država izvora Slovenija